TNO deelt instrumenten fysieke belasting zorg

Mogelijk gemaakt door
Gezond & Zeker

16.944.431 Weergaven op YouTube

TNO deelt instrumenten fysieke belasting zorg

TNO heeft vanuit de overheid de opdracht om initiatieven om fysieke overbelasting te reduceren te stroomlijnen. Zo hebben vind je hier allerlei instrumenten om fysieke belasting te beoordelen. Daar vind je bijvoorbeeld de HARM (om het risico op arm-, nek- of schouderklachten te bepalen bij hand-armtaken), de Duw & Trek Check (DUTCH) om zonder krachtmetingen de fysieke belasting te bepalen bij duwen en trekken en de BAS (beoordeelt het risico op klachten door computerwerk).

Met een beetje kunst en vliegwerk zijn dit soort instrumenten ook te gebruiken in de zorg. Maar gelukkig deelt TNO sinds kort ook de tools die speciaal voor de zorg zijn bedoeld. Hier vind je nu de beide BeleidsSpiegels,  de TilThermometer, de RisikoRadar (nieuw!), de ZelfredzaamheidsRadar en de Leerstand.

En als je behoefte hebt aan oplossingen en educatief materiaal deelt TNO Blijfinzetbaar, Free Learning, ErgoFilm, GoedGebruik en Scouters. Handig overzichtje zo!

Deze website is ontwikkeld door Gezond & Zeker en LOCOmotion, in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus.