Terugkijken TNO - NLA webinar: verminder fysieke overbelasting in de zorg

Mogelijk gemaakt door
Gezond & Zeker

16.944.431 Weergaven op YouTube

Terugkijken TNO - NLA webinar: verminder fysieke overbelasting in de zorg

Er gebeurt al heel veel goeds in de zorg om fysieke overbelasting te voorkomen. Toch kan het beter. Veel (zorg)organisaties zijn zoekende hoe zij op een gezonde en veilige manier de fysieke overbelasting kunnen verminderen met minder ziekteverzuim en uitval, betere zorg en een aantrekkelijkere werkgever als gevolg. Waarmee kunnen personeel en organisaties aan de slag om fysieke overbelasting verder én blijvend te verminderen? De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft, op basis van onderzoek, nieuwe inzichten die hierbij kunnen helpen.

In het webinar ‘Verminder fysieke overbelasting in de zorg’, georganiseerd door het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk, werden ruim 150 deelnemers geïnspireerd door experts van de Nederlandse Arbeidsinspectie, LOCOmotion en zorgorganisatie Beweging 3.0 om morgen aan de slag te gaan met het verder verminderen van fysieke overbelasting. Wat waren hun voornaamste inzichten, tips en tools? Anita Hertogh van de Nederlandse Arbeidsinspectie vertelde wat de meest actuele inzichten zijn naar aanleiding van hun onderzoeken, Nico Knibbe van LOCOmotion vertelde hoe de praktijk eruit zou zien als je alles aangrijpt dat er voorhanden is om fysieke overbelasting voor te zijn en Bas van der Doelen van zorgorganisatie Beweging 3.0, deelde inspireerde inzichten over hun praktische aanpak van fysieke overbelasting.

Dit webinar werd bekeken door organisaties binnen èn buiten de zorg waaronder leidinggevenden, werknemers en iedereen die zich bezighoudt met arbo op de werkvloer zoals: ergo coaches, arbo verantwoordelijken en andere verantwoordelijken voor fysieke belasting en preventie. De sector zorg is in dit webinar als voorbeeld aangehouden om te vertellen welke ruimte voor verbreding en verbetering er binnen het werkveld ligt en is zeker ook voor andere sectoren toepasbaar.

Heb je het webinar gemist of wil je het nog eens terugkijken? Dat kan hier. 

Deze website is ontwikkeld door Gezond & Zeker en LOCOmotion, in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus.