‘Met de nieuwe ZelfredzaamheidsRadar gaat het gesprek niet meer over de ziekte, maar over wat iemand nodig heeft om een fijn leven te leiden’.

Mogelijk gemaakt door
Gezond & Zeker

16.054.683 Weergaven op YouTube

‘Met de nieuwe ZelfredzaamheidsRadar gaat het gesprek niet meer over de ziekte, maar over wat iemand nodig heeft om een fijn leven te leiden’.

De vernieuwde ZelfredzaamheidsRadar, met superhandige doorklikmogelijkheden naar praktische oplossingen als je een issue hebt ontdekt op een van de 15 domeinen, vindt meer en meer zijn weg naar de dagelijkse praktijk. Ook verzorgende Arjo Verheijen van zorgorganisatie Laurens is fan ‘Je laat de cliënt veel meer zélf nadenken, dan dat je het overneemt.’ Op die manier probeer je mensen de regie over hun leven weer terug te geven. Je maakt ook individuele keuzes op basis van zo’n ingevulde radar. Niet alle domeinen zijn voor iedereen even belangrijk. En het kan ook zijn dat iemand op een bepaald domein niet zelfredzaam is, maar dat daar weinig aan te doen is en je dus gewoon hulp nodig hebt van een zorgverlener of mantelzorger. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk samen op zoek gaat naar oplossingen en de doorklikmogelijkheden, vaak naar Scouters, zijn dan wel heel handig.

Lees hier het interview met Arjo zoals verschenen in TTV.

Deze website is ontwikkeld door Gezond & Zeker en LOCOmotion, in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus.