Kleurclips op tilband

Mogelijk gemaakt door
Gezond & Zeker

16.870.858 Weergaven op YouTube

Kleurclips op tilband

Er zijn allerlei manieren om een tilband aan het juk van de tillift te bevestigen. Dat kan met clips, haakjes, paddenstoelen, lussen of combinaties daarvan. De diverse leveranciers hebben allemaal zo hun eigen systemen en visie daarop. Welk aanhaaksysteem de lift ook heeft, het is belangrijk dat je de tilband niet alleen 100% veilig, maar ook goed passend bij de cliënt aanbrengt. 

Als je een tilband met verschillende lussen gebruikt betekent dat dat je precies moet weten welke lus je gebruikt bij de betreffende cliënt. Om te zorgen dat al je collega’s de tilband aanhaken aan de goede lussen, is het verstandig dat te noteren in het transferprotocol van je cliënt. Of in het zorgdossier. Om te voorkomen dat je daar bijvoorbeeld iets vaags als ‘tweede lus’ moet noteren gebruikt Lopital ‘kleurclips’ als indicatie. Dan is het voor iedereen helder dat je mevrouw Jansen aanhaakt aan de blauwe lus en mijnheer Pietersen aan de groene. De kleurclips hebben een eenvoudige drukknop zodat je ze makkelijk kunt aanbrengen en weghalen.

Deze website is ontwikkeld door Gezond & Zeker en LOCOmotion, in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus.