Indrukwekkende film over sterven tijdens corona

Mogelijk gemaakt door
Gezond & Zeker

16.054.683 Weergaven op YouTube

Indrukwekkende film over sterven tijdens corona

Henk-Jan Eppink verloor zijn vrouw Ineke na een relatie van bijna 30 jaar aan kanker. De laatste periode leefden Ineke en Henk-Jan door corona in hun kleine sociale bubbel. Bekijk in deze indrukwekkende documentaire hoe zij zijn omgegaan met de corona restricties, voor de dood van Ineke en ook bij de uitvaart. De film maakt veel los. Op Facebook reageren mensen met ‘weet er alles van’ of ‘herkenbaar’.

De film ‘Dat ga ik dus niet doen’ is een educatieve documentaire en kan dus goed gebruikt worden in het onderwijs. Om docenten een beetje op weg te helpen heeft Ronald Geelen (psycholoog bij Thebe) in een serie korte films gereflecteerd op de edu docu.

‘Dat ga ik dus niet doen’ en de reflecties van Ronald Geelen daarop, zijn gemaakt door LOCOmotion, Nachtzon Media B.V., Expertisecentrum Palliatieve Zorg UMC Utrecht en Ronald Geelen in het kader van het door ZonMw gefinancierde project ‘Rouwen Tijdens Corona’.

Deze website is ontwikkeld door Gezond & Zeker en LOCOmotion, in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus.